Ga naar de inhoud

Waarom investeren in een website?

‘Waarom zou ik investeren in een website?’ Starten vergt immers investeringen, en geld kan een issue zijn in het begin. Veel ondernemers maken dan ook de keuze om te wachten met een website en enkel een bedrijfsprofiel aan te maken op Instagram of Facebook.

Uw website is het absolute hart van uw marketing, van alle marketing: offline én online. Wat doet u zelf voordat u de keuze maakt om met een bedrijf in zee te gaan? Voordat u een aankoopbeslissing neemt? Juist: u checkt de website. Op basis van wat u daar ziet, maakt u de definitieve keuze voor óf tegen het bedrijf. Dat is het wezenlijke verschil tussen uw website en andere marketingmiddelen. Uw visitekaartje, mond-tot-mond-reclame, krantenadvertentie, Facebook-pagina, Twitter-account, nieuwsbrief, etc.: alle pijlen wijzen naar uw website.
Dáár valt de aankoopbeslissing.

Zo gaat het dus ook met uw potentiële klanten. Het is uiteindelijk de taak om bezoekers op uw website te laten zien dat ze op de juiste plek beland zijn, hen te overtuigen van uw onderscheidende kwaliteiten, te verleiden tot actie met een onweerstaanbaar aanbod en ten slotte direct te boeien met aansprekend design én tekst. Kortom, uw website moet interesse wekken en vertrouwen uitstralen. Zélfs wanneer een bezoeker al van u gehoord heeft en dus al opgewarmd is, moet u de klant op uw website dat extra duwtje geven waardoor de klant contact met u opneemt. Een onduidelijke of onverzorgde website kan een bezoeker wel degelijk alsnog het gevoel geven dat hij zich in u vergist heeft. 

Nogmaals de vraag: waarom moet u investeren in uw website? Omdat wanneer uw website niet klopt, uw marketinghart niet klopt. U loopt kansen en dus ook klanten mis. En dan is dit de cadans: lagere omzet, minder winst. Een ritmestoornis die in het ergste geval leidt tot een flatline voor uw hele business. In de huidige economie zijn eigenaren van bedrijven van elke omvang op zoek naar opties om hun budget te verlagen en geld te besparen. Het bezuinigen op de ontwikkeling van een website is echter een ernstige fout.

In dit blog artikel beschrijven wij 10 redenen om te investeren in een website:

Uw concurrent heeft een website

Dit is nummer één omdat uw concurrentie online is en u niet. Als u niet online bent, verliest u klanten aan uw concurrentie omdat zij toegankelijker zijn voor de consument. Aan de andere kant, als uw concurrentie geen website heeft, maakt het hebben van een website u toegankelijker voor de consument, waardoor u de kans krijgt om uw doelgroep voor zich te winnen. Als u geen kwalitatief goede website heeft, loopt u veel kansen mis om uw bedrijf te laten groeien.

Potentiële klanten zullen online naar uw bedrijf zoeken

In de huidige markt zullen  klanten op een bepaald moment online naar uw bedrijf zoeken. Dit zijn klanten die u willen vinden, en als u niet online bent, hoe zullen zij uw bedrijf dan vinden? Door geen website te hebben, vertelt u de consument in feite dat u niet geïnteresseerd bent om voor hen toegankelijk te zijn.  Naast  online actief te zijn op social media leiden uiteindelijk alle pijlen zoals eerder vermeld naar uw website, waar de aankoopbeslissingen genomen zullen worden door uw potentiële klanten.

Uw bedrijf is 24/7 geopend

Uw fysieke bedrijfslocatie is mogelijk alleen geopend voor een specifieke set uren en dagen. Met een website bent u 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar voor klanten. Met een website kunnen consumenten buiten de normale kantooruren contact opnemen en informatie opzoeken over uw producten/diensten.

Websites zijn geweldig om te adverteren

Wanneer uw advertentiebudget moet worden verlaagd, neem dan geen geld weg van uw website. Een kwaliteitsvolle website biedt u meerdere mogelijkheden om uw publiek te bereiken. U kunt niet alleen reclame maken voor uw producten of diensten; u kunt ook reclame maken over wie u bent en waarom ze bij u zouden moeten kopen. 

Bouwen aan het imago van uw bedrijf

Of u nu een nieuw bedrijf, een klein bedrijf of een groter bedrijf is, uw doel is om de consument bewust te maken van uw bedrijf. Door te investeren in een goed ontworpen website, kunt u vertrouwen wekken bij de consument.. Potentiële klanten verwachten dat u een website hebt, en als u die niet hebt of als deze niet van hoge kwaliteit is, schaad u de reputatie van het bedrijf.

Uw verkoop laten groeien

Of u nu producten verkoopt of diensten promoot, als u geen website heeft, loopt u een groot deel van uw business mis. Investeren in een website zal positieve invloed op uw winst hebben door middel van  producten/diensten op een aantrekkelijkere manier aan de consument aan te bieden.

Inzicht krijgen van uw klanten

Door te investeren in websitetechnologie zoals formulieren, enquêtes en vragenlijsten, verandert u uw website in een geweldige marketingtool. In ruil daarvoor krijgt u waardevolle informatie over uw potentiële klanten.

Nieuwe doelmarkten bereiken

Met de waardevolle informatie die u kunt krijgen vanuit een website, kunt u specifieke doelmarkten bereiken die u voorheen niet kon bereiken. U heeft met een website uiteindelijk groot potentieel om door miljoenen internetgebruikers over de hele wereld te worden gezien.

Kansen creëren voor een passief inkomen

Investeren in een website is als het inhuren van een hardwerkende verkoper voor uw bedrijf. U kunt een online winkel hebben waar klanten producten kunnen bekijken, bestellingen kunnen plaatsen en hun rekeningen kunnen betalen. Door dit te doen, heb je het heen en weer verkoopproces uitgesneden en het uzelf en de consument gemakkelijker gemaakt. Uw website kan fungeren als een catalogus voor uw bedrijf en door gebruik te maken van de nieuwste technologieën, krijgt uw potentiële klant meer vertrouwen in uw producten/diensten krijgen.

Verbetering comminucatie

Communicatie verbeteren en het voor de consument gemakkelijker maken om met u te communiceren, dat is wat iedereen wil, of het nu gaat om het beantwoorden van specifieke vragen via formulieren, bloggen over relevante informatie met betrekking tot uw bedrijf of producten, of het helpen van consumenten via online ondersteuningsportals.

Investeren in een kwalitatief goede website kan uw bedrijf laten groeien, terwijl kostenverlaging en het kiezen van de goedkopere optie u meer pijn kan doen dan u kan helpen. Onthoud altijd dat u de controle heeft over wat uw bedrijf doet, maar dat de consument bepaalt of zij zaken met u zullen doen.