Ga naar de inhoud

De 5 voordelen van SEO

SEO wordt ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. Bent u actief met uw bedrijf op het internet? Probeer dan uw website of webwinkel zo goed mogelijk in te richten voor zoekmachines. Hierdoor gaat uw website hoger in Google terecht komen met als uiteindelijke resultaat dat er meer organisch verkeer naar uw website komt.

Steeds meer ondernemers houden zich actief bezig met SEO. Dat is niet voor niets. SEO brengt namelijk vijf interessante voordelen met zich mee. Deze voordelen beschrijven we in dit artikel.

Organisch verkeer neemt toe

Door SEO wordt uw website beter vindbaar in zoekmachines zoals Google. Uw pagina’s worden hoger getoond in de voor u relevante zoekopdrachten, hierdoor komt er meer organisch verkeer naar uw website en dit zijn natuurlijk allemaal potentiële nieuwe klanten!

U krijgt de juiste bezoekers op uw website

Houdt u zich actief bezig met SEO, probeer dan hoog te scoren op de zoekwoorden die voor uw website relevant zijn. Dit zijn de zoekwoorden die uw doelgroep gebruikt om uw producten, diensten en/of bedrijf te vinden. Doordat er specifiek op deze zoekwoorden gezocht wordt, hebben deze mensen al een actieve interesse in uw product of dienst. SEO vergroot dus niet alleen de kwantiteit van uw verkeer maar het verkeer is ook kwalitatief beter. Dit leidt tot hogere conversies en dus meer klanten.

SEO heeft een duurzaam effect

Staat uw website eenmaal hoog in de zoekresultaten van Google, dan kunt u deze positie met gemak langere tijd aanhouden. Uw hoge positie verdwijnt namelijk niet zomaar (u kunt hier maanden tot zelfs jaren van profiteren). U optimaliseert uw website dus niet voor even, maar doet dit voor de lange termijn. Dit is in tegenstelling tot SEA – het adverteren met Adwords – waarbij het effect na stopzetten van de campagne (betalen) direct weg is.

U doet een lange termijn investering

Als de zoekmachineoptimalisatie (SEO) goed verricht wordt, dan blijft u voor een langere tijd resultaat zien. De effecten van on-page SEO, technische SEO en linkbuilding zullen een lange tijd blijven doorwerken. Met SEO doet u simpelweg een lange termijn investering.

Hoge ranking straalt betrouwbaarheid uit

Websites die hoog in de zoekresultaten van Google staan, worden over het algemeen gezien als zeer betrouwbare websites. Consumenten zijn er namelijk van overtuigd dat alleen goede websites van betrouwbare bedrijven hoog in de zoekresultaten komen te staan. Bovendien wordt er vaak sceptisch gekeken naar de advertenties binnen Google, er zijn zelfs mensen die deze pertinent overslaan! Staat uw website dus hoog in de organische zoekresultaten van Google, dan heeft dit een positief effect op de betrouwbaarheid van uw bedrijf en uw reputatie in het algemeen.