Ga naar de inhoud

Social advertising

Ruim 90% van alle Nederlanders is actief op social media en waar mensen zijn wordt geadverteerd. Social media advertising is een zeer accurate manier om een specifieke doelgroep te bereiken. Niet alleen bedienen verschillende soorten social media vaak hun eigen doelgroep, ook is het mogelijk om te segmenteren op grote platformen zoals Instagram en Facebook. Door op verschillende interesses en leeftijdsgroepen te segmenteren, maken deze platformen het u gemakkelijk om de juiste doelgroep voor uw producten en/of diensten te bereiken. Door deze informatie is het mogelijk om advertenties te personaliseren, wat natuurlijk een positief effect heeft op het aantal keren dat er op uw advertentie wordt gedrukt.

Doelgroep en doelstelling bepalen

Social advertising is niet altijd gemakkelijk. Om te beginnen stelt u een social media plan op. In dit plan komen zaken terug zoals de doelgroep, social media kanalen, advertenties instellen en evalueren.

Een social media plan ontwikkelen begint bij het bepalen van de doelstelling en de doelgroep. Er zijn verschillende doelstellingen die een bedrijf kan hebben om voor deze manier van adverteren te kiezen. De meest voorkomende doelstellingen zijn:

  • Meer omzet genereren
  • Meer naamsbekendheid creëren
  • Engagement opwekken bij de doelgroep
  • Meer traffic op de website genereren

Bij het opzetten van een social media campagne is het bepalen van de specifieke doelgroep van cruciaal belang. Een gebrek aan informatie op dit vlak kan er voor zorgen dat er veel budget van de social media advertenties wordt verspild.

Social media kanalen kiezen

Verplaats u in de doelgroep om zo te bepalen welke kanalen zij allemaal gebruiken. Wanneer de doelgroep meerdere kanalen gebruikt kunt u dit meenemen in uw social media strategie. Nadat de juiste kanalen gekozen zijn is het zaak om de doelgroep te targeten op bepaalde eigenschappen. Door te targeten kunt u alles uit de campagne halen met het beschikbare budget.

Social campagne opzetten

Nadat de doelstelling, de doelgroep, het budget en de juiste kanalen gekozen zijn is het tijd om een social media campagne op te zetten. Wanneer u wilt adverteren op social media dan geven de meeste platformen u de mogelijkheid om de vorm van de advertentie te bepalen. Deze bestaat bijvoorbeeld uit een advertentie in de vorm van een filmpje, een foto, een tekst, of een combinatie hiervan. Lange teksten worden afgeraden, visuele content is namelijk aantrekkelijker en effectiever.

Ongeacht voor welke vorm advertentie u kiest, een belangrijke call-to-action is zeer belangrijk om het gewenste resultaat te behalen. Mensen komen niet op social media om advertenties te zien, maak daarom een aantrekkelijke advertentie waarin u snel duidelijk maakt waarom de advertentie online staat (to-the-point).

Evalueren

Nadat de social media campagne staat begint het echte werk pas echt. Evalueren is een belangrijk onderdeel van de campagne. Werkt de huidige campagne goed, of moet deze toch worden aangepast? Dit kunt u alleen weten door de campagne te blijven evalueren en aansturen waar nodig. Naast evalueren kan ook testen erg waardevol zijn. Door meerdere advertentievormen te proberen komt u er snel achter welke vorm het beste converteert. Door niet te testen komt u hier dus ook niet achter.

Strategische planning

Analyse & strategie

Voordat we daadwerkelijk beginnen met een campagne opstellen voeren we eerst een gedetailleerde analyse en strategiebepaling uit voor iedere advertentie die u op wilt stellen, een goede voorbereiding is zoals ze zeggen; het halve werk!

Campagnes opbouwen

Na de analyse en het bepalen van de strategie bouwen we de campagnes in de juiste structuur en juiste groepen op. In deze fase zullen we verschillende varianten opbouwen om zo gedurende de periode goed te testen welke Ads het beste renderen.

Campagnes optimaliseren

Het is erg belangrijk om constant door te gaan met de optimalisatie van het account en de campagnes om zo het maximale resultaat te behalen. O.b.v. data zullen we keuzes maken om bepaalde Ads uit te zetten en andere Ads juist actiever in te zetten. 

Social advertising

Onze pakketten

Vanaf
€199
Per Maand
Basic
Vanaf
€399
Per maand
Pro
Vanaf
€599
Per maand
Ultimate

With Max

Wij staan naast de klant om samen te groeien