SEO

Een goede online vindbaarheid is van cruciaal belang voor iedere organisatie. Op die manier weten bezoekers en potentiële klanten uw website te bereiken. Daarvoor is het belangrijk dat u wordt gevonden op relevante zoekwoorden die aansluiten bij uw website. Het inzetten van zoekmachine optimalisatie kan een krachtig hulpmiddel zijn om zoveel mogelijk traffic te genereren. Aan de hand van een gedegen SEO strategie is het mogelijk om uw online doelstellingen te behalen en succesvol te zijn.

Door uw website te optimaliseren wordt de vindbaarheid binnen zoekmachines verhoogd. Zo kunt u op een organische manier verkeer trekken en daarmee is het onderdeel van een duurzame online strategie. Waar Google Adwords simpelweg uit gaat zodra u stopt met zoekmachine adverteren, blijven met SEO uw organische posities altijd behouden!

Zoekmachine optimalisatie bestaat uit drie hoofdelementen: techniek, content en inkomende links en vermeldingen. Door deze drie elementen optimaal samen te laten werken zal de relevantie en de autoriteit van uw website vergroot worden op de zoekwoorden die relevant zijn aan uw website of webshop.

Wat is SEO?

SEO is een Engels begrip dat staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. SEO betreft het optimaliseren van diverse website-technieken en elementen die gericht zijn op het verbeteren van de positie van een website binnen de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo.

Onder SEO vallen onder andere technische optimalisaties, content optimalisaties en de opbouw van autoriteit via linkbuilding.

Voordelen SEO optimalisatie

– Het vergroot de online vindbaarheid van uw website
– Positieve resultaten op de lange termijn
– Het is een duurzame investering
– De effecten zijn goed meetbaar
– Meer traffic genereren

Linkbuilding

Linkbuilding is één van de drie pijlers binnen zoekmachine optimalisatie en vormt daarmee een belangrijk aandeel in de organische resultaten voor een website.

Technische SEO

Techniek behoort, samen met content en autoriteit, tot de belangrijkste pijlers binnen zoekmachine optimalisatie.

Zoekwoorden

We zullen een uitgebreid onderzoek doen naar zoekwoorden die interessant zijn voor de website om meer (relevant) verkeer te genereren. We doen onderzoek naar zowel short tail als long tail zoekwoorden om zo het resultaat te maximaliseren.

On-page SEO

Aan de hand van het uitgevoerde zoekwoordonderzoek optimaliseren we de content op de website. De technische elementen zullen ook geanalyseerd en geoptimaliseerd worden om zo een optimaal resultaat te behalen.

 

Off-page SEO

Nu alles op de website zelf goed ingericht is zullen we ons bezig gaan houden met het analyseren van het huidige backlinkprofiel en zullen we deze gaan optimaliseren en aanvullen door middel van een linkbuilding campagne.

SEA

Adverteren op Google 

Als consumenten of bedrijven informatie zoeken, een aankoop willen doen of ergens heen willen, maken ze gebruik van zoekmachines als Google. Met SEA, of Search Engine Advertising, is het mogelijk om op zoekmachines uw producten en services onder de aandacht te brengen. Door op het juiste moment met tekst, beeld of videoadvertenties uw doelgroep te prikkelen kunt u ze verleiden tot conversie.

U heeft een nieuwe website of nieuwe actie en u wilt snel bezoekers krijgen. SEO ziet u als een lange termijninvestering, maar daarnaast wilt u ook direct resultaat boeken. In dat geval kan SEA oftewel het adverteren met Google Adwords een oplossing zijn. U heeft alleen geen idee waar u moet beginnen, er de tijd niet voor of u vind het te spannend om met advertentiebudgetten om te gaan. In dat geval kunnen wij u helpen en kunt u uw Adwords campagnes aan ons uitbesteden.

Wat kan SEA voor uw organisatie betekenen?

Om te ontdekken hoe we SEA effectief voor u kunnen inzetten, onderzoeken we in een marketing analyse het zoekgedrag van potentiële klanten en bestuderen we uw concurrenten. Tijdens deze analyse werken wij nauw samen met uw productspecialisten. Op basis daarvan ontwikkelen we een strategie waarmee we doelgericht kunnen adverteren en uw rendement maximaliseren.

We maken uw marketing resultaten meetbaar en inzichtelijk, zodat u exact weet wat het rendement is van de Search Engine Advertising campagnes. We nemen uw organisatie mee in onze up-to-date expertise door middel van kennisdeling en transparante rapportages.

Onze Google Ads aanpak

Het antwoord is simpel: bereiken en overtuigen. We bereiken je doelgroep door slim gebruik te maken van targeting opties, zoals geotargeting en leeftijden. Zo betalen we alleen voor relevante bezoekers.

Gemiddeld verlaat 96% van je bezoekers de website zonder actie te ondernemen. Door remarketing in te zetten, overtuigen we deze bezoekers alsnog. Van display banners en Gmail Ads tot YouTube video ads. Wij zorgen ervoor dat uw bedrijf top-of-mind blijft in uw doelgroep. 

Waar u zich geen zorgen over hoeft te maken, want wij doen het voor u...

 
  • Opzetten Google Ads account
  • Google Analytics koppelen (en opzetten indien nodig)
  • Doelen instellen in Google Analytics
  • Google Search Console koppelen (en opzetten indien nodig)
  • Opstellen campagnes in Google Ads a.d.h.v. zoekwoorden
  • Schrijven van pakkende advertentieteksten
  • Advies m.b.t. landingspagina’s
  • Monitoren van de resultaten: conversies en CTR
  • Optimaliseren van de campagnes
  • Rapportage voor u verzorgen

Remarketing

Veel mensen twijfelen en oriënteren online voordat ze tot een aankoop overgaan. Een online winkel is namelijk altijd open en kopen kan altijd later. Dat creëert uitstelgedrag. En dat is precies waar remarketing op inspeelt: twijfelende klanten overtuigen.

Iemand die op het laatste moment afhaakt, maar wel bereid is om tot actie over te gaan? We kunnen steeds nauwkeuriger deze websitebezoekers in kaart brengen. Hierdoor tonen we aan elke bezoeker een relevante boodschap.

Onderzoek

Net zoals bij SEO begint ook SEA met een gedegen zoekwoordenonderzoek en concurrentie analyse. Op basis hiervan wordt een voorstel gemaakt voor de te volgen strategie.

Campagnes instellen

Vanuit de analyse gaan wij een of meerdere campagnes opstellen. Per campagne is er één doel. Om dit doel te bereiken gaan wij verschillende zoekwoorden, advertenties en eventueel doelgroepen testen.

Optimaliseren

Het vertrekpunt van de campagnes zijn altijd de best practices die al bekend zijn. Maar het kan altijd beter. Daarom worden de campagnes periodiek gemonitored en geoptimaliseerd.