Ga naar de inhoud

Welk social media kanaal is geschikt?

Dat social media het kanaal is om in contact te blijven met uw doelgroep is een feit. Maar welk social media kanaal is nou het meest geschikt voor uw bedrijf? Veel bedrijven hebben een Facebookpagina en soms ook Instagram. Toch lijkt er maar geen simpel antwoord op de vraag welk social media kanaal u het best kan inzetten. Het is van belang dat u op de hoogte bent waar uw doelgroep zich bevindt, en op deze kanalen actief content plaatst over recente ontwikkelingen in uw bedrijf. Het is de bedoeling dat de content een groot bereik haalt, veel zichtbaarheid en bovenal betrokkenheid. In dit blogartikel leggen wij uit hoe verschillende social media kanalen voor uw bedrijf in te zetten zijn.

Facebook

Facebook is nog altijd het grootste social media platform ter wereld. Ondanks dat het aantal bezoekers (vooral bij jongeren) afneemt blijft dit kanaal stipt op nummer 1 staan. Doordat u hier de interactie met je klanten makkelijk kan onderhouden is Facebook vandaag de dag nog steeds hét social media platform om uw klanten te binden. Facebook weet veel over haar gebruikers, waardoor u uw publiek heel doelgericht kunt benaderen met zowel visuele als tekstuele content, organisch of gesponsord. Daarnaast gebruiken bedrijven dit platform ook om een kijkje achter de schermen te geven zodat klanten maar ook potentiële nieuwe collega’s kunnen zien wat voor een bedrijfscultuur er heerst.

Instagram

Instagram is het snelst groeiende platform in het social media landschap. Het platform wordt vooral gebruikt door jongeren maar onder de leeftijdsgroep van 30 tot 45 jaar stijgt de populariteit inmiddels ook. Instagram is vooral geschikt is voor visuele merkbeleving, waar het van belang is om professionele foto’s en duidelijke video’s te vertonen om zoveel mogelijk volgers te behalen. Ook de Instagram stories doen het goed onder de gebruikers. Met de stories verhoogt u de kans dat uw volgers ook daadwerkelijk het bericht zien. Dat werkt beter dan wanneer u het bericht alleen plaatst op de tijdlijn.

LinkedIn

LinkedIn is ooit begonnen als platform om vacatures op te plaatsen maar tegenwoordig is het uitgegroeid tot een uitstekend social media platform voor zakelijke doeleinden. Nu gaat het hier vooral om zakelijke content delen, gesprekken op gang brengen en kun je naast interessante vacatures ook blogs plaatsen, afbeeldingen, video’s en bepaalde mensen of groepen volgen. Op LinkedIn zijn veel invloedrijke mensen aanwezig, denk aan directeuren, managers, inkopers en CEO’s. Dit maakt LinkedIn dus een ideaal platform voor B2B uitingen. Daarnaast biedt LinkedIn op het gebied van promoties ook veel mogelijkheden. U kunt hier zakelijke doelgroepen namelijk heel goed bereiken, doordat u specifiek kunt targeten op bijvoorbeeld bedrijfsgrootte, functie en zelfs bedrijfsnaam.