Ga naar de inhoud

5 tips voor de beste contentstrategie

Het schrijven van goede content is niet altijd even makkelijk, wij helpen u graag op weg met een paar handige tips! In dit artikelen geven wij u advies over de juiste contentstrategie. Of het nu een foto is van een nieuw product op Instagram of een prikkelende kortingsactie op Facebook, het is van belang om uw doelgroep te bereiken en aan te sporen tot aankoop van uw producten/diensten. In dit blogartikel delen wij 5 tips om u op gang te helpen met het plaatsen van relevante content voor uw doelgroep.

Post regelmatig

Sociale media zijn kanalen waar veel mensen dagelijks te vinden zijn. Gemiddeld volgt een Instagram gebruiker een paar honderd accounts. Dit staat dagelijks dus garant voor een hoge dosis aan indrukken en informatie waar u zich als bedrijf dient te onderscheiden. Wanneer u een keer een post plaatst is dit leuk, maar een contentstrategie is pas compleet als uw doelgroep meerdere keren per week aan uw merk wordt herinnerd.

Het inrichten van een contentplanning is een verstandige keuze als je met enige regelmaat posts wil plaatsen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een contentplanning om maandelijks posts en foto’s klaar te zetten en in te plannen.

Gebruik emoji’s

Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van emoji’s de betrokkenheid van uw berichten op Facebook, Instagram en LinkedIn verhoogt. Zorg er dus voor dat u bij elke post passende emoji’s uitzoekt om uw volgers aan te zetten tot actie. Hierbij is het natuurlijk belangrijk om het te laten passen bij het merk en het kanaal. Zo is het op LinkedIn niet gebruikelijk om emoji’s te gebruiken die emotie uitdrukken.

Gebruik meerdere kanalen

Op verschillende social media kanalen bevinden zich verschillende doelgroepen. Maar dat niet alleen, gebruikers op verschillende platformen gedragen zich ook verschillend. Zo zijn conversiedoelstellingen via Facebook makkelijker te realiseren dan via Instagram en is LinkedIn bij uitstek geschikt voor het aanboren van een zakelijke doelgroep. Om dus van al deze mogelijkheden te kunnen profiteren is het van belang om te weten op welke kanalen uw doelgroep zich bevindt en om op elk van deze kanalen actief te zijn als merk. Zo weet u zeker dat zoveel mogelijk mensen uit de doelgroep de berichten zien.

Verhoog de interactie

Het is altijd positief wanneer gebruikers met je content interacteren. Er is een aantal dingen dat u kunt doen om te zorgen dat er meer mensen uw bericht zullen liken, erop zullen reageren of een andere manier van interactie zullen aangaan. Zo is het aan te raden om in de caption een vraag te stellen zodat de gebruiker wordt uitgenodigd om te reageren. Ook helpt het om zowel op Facebook als Instagram meerdere hashtags aan het bericht toe te voegen.

De juiste tone of voice

Voordat u begint met het inrichten van een contentplanning waarbij u iedere dag, op elk kanaal, vier berichten met tien emoji’s plaatst, is het verstandig om te bepalen wat het doel van uw posts is en wie u aan wil spreken. Zoals eerder besproken kan dit per kanaal verschillen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om op LinkedIn de volgers met ‘u’ aan te spreken en dit op Instagram en Facebook niet te doen.